Bölümlü Dişsizlik

BİRDEN ÇOK DİŞ EKSİKLİĞİNDE

İMPLANT UYGULAMALARI

 

Dişeti hastalığı sonucunda çok sayıda dişini kaybetmiş bir hastada implant ile gerçekleştirilen tedavi. En üstteki resimde hastanın kliniğe başvurduğundaki, ilk hali, daha sonraki resimlerde ise, vakanın tedavi sonucu bitmiş durumu görülmektedir.

 

 

Çeşitli nedenlerden ötürü birden çok dişini kaybeden hastalarda da implant uygulamaları en başta düşünülmesi gereken bir tedavi seçeneğidir. Bu gibi hastalarda kayıp diş sayısı 2 ya da çok daha fazla olabilmektedir. İnsanlar çok sayıda dişini kaybedince ortaya fonksiyonel ve estetik problemler ortaya çıkar. Eskiden bu gibi hastalar takıp çıkartılabilen Hareketli Bölümlü Protezler ile tedavi edilirlerdi. Bu gibi protezlerin en önemli dezavantajı takılıp, çıkartılabilir olmaları, üst çenede damağı kaplamaları, alt çenede dil önünden metal ya da akrilik kalın bir bölümlerinin olmalarıdır. Bunun dışında, protezlerin dişe tutunmaları için kroşe denilen tutucuların dışarıdan görünerek, estetiği son derece olumsuz etkilemeleri de önemli bir sorundur. Oysa implant ile tedavi edilen bu gibi hastalar, doğal dişlerinde olduğu gibi sabit porselen restorasyonlar kullanabilmektedirler. Bu da onları fonksiyonel ve estetik olarak mükemmel bir düzeye getirmesinin yanı sıra, takılıp çıkartılabilir bir protez olmadığından, toplum içinde özgüvenlerinin en iyi noktada olmasını sağlar.

Bu tip dişsizliklerde uygulanan implant tedavisinde, en önemli konuların başında, ağızda var olan doğal dişlerin sağlığının değerlendirilmesidir. Ağızda olan dişler çok iyi bir şekilde incelenmeli, ilerde problem çıkartmamaları sağlanmalıdır.

 

Bu nedenle, çok sayıda doğal dişini kaybeden hastalarda uygulanan implant tedavisi, genel implantoloji içinde zor vaka grubuna girmektedir.

 

 

Çok sayıda dişini kaybetmiş bir hastada implant ile gerçekleştirilen tedavi